Opening Droom van Daniëlle; Nieuw zwembad Maasveld

Foto: © Koraal.

Zaterdag 16 maart aanstaande wordt een droom werkelijkheid…. De Droom van Daniëlle. Om 12.30 uur wordt het nieuwe zwembad van Maasveld officieel geopend. Dankzij de steun van heel veel sponsoren heeft Maasveld deze Droom van Daniëlle kunnen realiseren.

Komende zaterdag worden zij daarvoor officieel bedankt.

Hoe zat het ook alweer?
In 2015, toen de bouwplannen voor het multifunctioneel centrum van Maasveld in concept gereed kwamen, bleek dat er niet was voorzien in een zwembad. Een dergelijke voorziening was met de inzet van reguliere financieringsbronnen namelijk niet haalbaar. Echter, het realiseren van een multifunctioneel centrum zonder zwembad stuitte op veel bezwaren bij cliënten en hun vertegenwoordigers. Maasveld heeft daarom een plan gemaakt om via fundraising voor een nieuw zwembad te werven.

De Droom van Daniëlle
In 2016 is gestart met het project De Droom van Daniëlle. In beginsel leek het een hele uitdaging, maar gaandeweg kreeg het project meer vorm en bleek het haalbaar om bijna 500.000 euro bij elkaar te krijgen. Mede dankzij de samenwerking met de Stichting Vrienden van Maasveld zijn bedrijven, particulieren en goede doelen organisaties bereid geweest om geld te doneren. Zo was De Droom van Daniëlle in 2017 hoofddoel van ’t Preuvenemint en werd een bedrag van maar liefst 100.000 euro gedoneerd. Ze zeggen er zelf het volgende over: Al 37 jaar organiseert ’t Struyskommitee ’t jaarlijkse Preuvenemint met als missie: ‘Samen genieten
voor het Goede Doel’. Toen wij de aanvraag ontvingen van de Vrienden van Maasveld om te helpen de Droom van Daniëlle te verwezenlijken, hebben wij niet lang hoeven nadenken. Door het bedrag dat wij met behulp van bezoekers, restaurateurs en sponsoren van ‘t Preuvenemint konden doneren, hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van het zwembad binnen Maasveld. Een zwembad dat er aan bijdraagt dat de bewoners van Maasveld op hun eigen manier en binnen hun
vertrouwde omgeving, ook kunnen blijven genieten.

‘T Struyskommitee en nog een groot aantal anderen zullen zaterdag 16 maart aanwezig zijn bij de officiële opening van het zwembad van Maasveld. Om 12.30 uur zal de opening plaatsvinden.

Koraal
Koraal biedt een uniek, integraal aanbod van zorg, onderwijs én arbeid voor mensen met een complexe problematiek, waarbij de ondersteuning van cliënten en leerlingen in elk van hun levensdomeinen (wonen, leren, werken) op elkaar wordt afgestemd. Koraal heeft meer dan 30 locaties welke zijn ingedeeld in zes regio’s in Limburg en Noord-Brabant. Daarnaast heeft Koraal een landelijk werkend Expertise Centrum waarin alle specialistische kennis gebundeld wordt. Koraal biedt aan meer dan 5.000 cliënten per dag ondersteuning en advies. Er zijn meer dan 3.500 medewerkers werkzaam.