Eerste exemplaar XXL fotoboek OverLeven van Guy van Grinsven voor gouverneur Theo Bovens

Foto: XXL fotoboek OverLeven van Guy van Grinsven.

Eerste exemplaar XXL fotoboek OverLeven van Guy van Grinsven voor gouverneur Theo Bovens

Tijdens de opening van de nieuwe pop-upgalerie FOSSE, gelegen op de Onze Lieve Vrouwewal 9 in Maastricht, zal de Limburgse gouverneur Theo Bovens het eerste exemplaar van het nieuwste, bijna 3,5 kilo wegende XXL fotoboek OverLeven van fotograaf Guy van Grinsven in ontvangst nemen.

Dit boek verschijnt naar aanleiding van de onlangs beëindigde overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht, die
met ruim 14.000 betalende bezoekers de succesvolste expositie was in de geschiedenis van het museum. Het boek geeft een uitgebreid beeld van 50 jaar professionele en vooral veelzijdige fotografie van Van Grinsven. Royalty, glamour, drama, avontuur, erotiek, geweld en schoonheid wisselen elkaar af, in allerlei varianten en kriskras door elkaar. Het biedt een inkijk in Van Grinsvens leven als fotograaf en zijn liefde voor het beeld. Het is dan ook een ‘kijkboek’, een boek voor op de salontafel met veel grote dubbelspread-beelden en hier en daar korte verklarende teksten.

Een lust voor het oog met beelden van de tentoonstelling, maar ook nog nooit eerder gepubliceerde foto’s. Bij galerie FOSSE zal tevens een thematische foto-expositie worden ingericht in combinatie met werken van beeldend kunstenaar Paul Odekerken. Dit alles onder regie van eigenaresse Diana Langen.