Hond op drie poten weet aan politie te ontkomen

Foto: cc-so3.0

De politie in Maastricht is op zoek naar een hond die op drie poten loopt. Aldus een persbericht dat verspreid werd via burgernet. De hond heeft een agent in zijn onderarm gebeten. Het baasje van de hond is gearresteerd. De hond wist het hazenpad te kiezen en is vooralsnog spoorloos, aldus een woordvoerder van de politie.

Wie de gehandicapte hond ziet kan met de politie bellen en wordt verzocht niet zelf in te grijpen daar het dier een traumatische bijtreflex kan hebben. Na een oproep wegens winkeldiefstal op de Markt konden politieagenten het baasje van de hond in zijn kraag grijpen. De geschrokken hond op zijn beurt wist een politieagent in zijn arm te grijpen en ging er vervolgens vandoor. De hond is nog enkele keren in de buurt gesignaleerd, maar wist telkenmale, ondanks zijn handicap, te ontkomen.

Verder is de politie nog op zoek naar eventuele handlangers van de hond. Het betreft hier een konijn zonder oren, een kat zonder staart, een paars geverfde kanarie en twee hamsters, één met een visuele handicap en één met een geestelijke beperking. Gezien de ernst van de situatie zijn tips en aanwijzingen meer dan welkom. Omwonenden van de Markt is verzocht ramen en deuren gesloten te houden totdat de voortvluchtigen zijn opgespoord.

Reacties

article
7649
Politie op zoek naar gehandicapte hond
De politie in Maastricht is op zoek naar een hond die op drie poten loopt.
https://maastricht.nieuws.nl/columns/7649/hond-op-drie-poten-weet-aan-politie-ontkomen/
2016-06-14T20:46:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2016/06/14204101/hondgehandi.jpg
columns