112

‘Lichaam Tanja Groen mogelijk in gedolven graf gelegd’

Foto: Tanja Groen - Politie.

Tanja Groen is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en in een al gedolven graf gelegd. Dat zei Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, tegen Radio 1.

“Het scenario is dat ze op de avond dat ze verdween is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag een kist in is gegaan met een overledene en het graf is dichtgegooid”, zei De Vries. Hij is aanwezig bij de opgraving op het kerkhof aan De Beente in Maastricht.

De politie kreeg de tip over de plaats waar de resten van Groen zouden liggen volgens de verslaggever enkele maanden geleden binnen. “Dat is onderzocht en dat werd uiteindelijk zo concreet dat ze nu zijn gaan graven.”

De familie van Tanja Groen is volgens De Vries niet aanwezig op de begraafplaats. “De familie wacht thuis af en zit enorm in spanning.”

Tanja Groen
In de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 verdween de toen 18-jarige Tanja Groen. Tanja was eerste jaars studente R.L. (gezondheidswetenschappen) aan de Universiteit in Maastricht. Ze woonde sinds 1 augustus 1993 op kamers in Gronsveld. Vanaf 24 tot en met 28 augustus was een ontgroeningsweek met als afsluiting een feestavond van de Studentenvereniging Circumflex.

Dit feest vond plaats in de Soos van de studentenvereniging, gelegen aan de Herbenusstraat in Maastricht. Op 31 augustus 1993 omstreeks 19.30 of 19.50 uur had ze nog telefonisch contact met haar moeder in Schagen (Noord Holland).

Vanaf het feest is ze rond middernacht op haar fiets vertrokken naar haar kamer in Gronsveld. Hier is ze echter nooit aangekomen. Op 1 september 1993 begonnen de lessen en ook hier was ze niet verschenen. Ze was ook niet meer door klasgenoten of medebewoners gezien.

Bron; Politie.nl en nieuws.nl

Reacties