112

Grootschalige verkeerscontrole in Limburg

Foto: Politie.nl

Op verschillende locaties in Limburg vindt er donderdag een grootschalige verkeerscontrole plaats. Agenten van Politie Limburg nemen deel aan deze controle, samen met collega’s van de Landelijke Eenheid en partners RDW, Koninklijke Marechaussee, Douane en GGD.

In totaal gaat het om ruim 320 medewerkers die betrokken zijn bij de controle. Daarnaast nemen collega’s uit België en Duitsland deel aan de controles in Limburg, en zijn er controles over de grens in België en Duitsland.

Locaties
De grootschalige verkeerscontrole is ingericht op vier locatie in Limburg: Venlo, Maasbracht, Geleen en Heerlen. Bij de verkeerscontrole wordt er o.a. gefocust op diverse criminaliteitsvormen zoals bijvoorbeeld mobiel banditisme op de Limburgse wegen, woninginbraken en ondermijning. Wanneer een voertuig door onze motorrijders uit het verkeer wordt gehaald, wordt de bestuurder naar de controlelocatie geleid, en volgt er een uitgebreide controle. Hier is bijvoorbeeld ook de RDW bij betrokken die naar de technische staat van het voertuig kijkt, maar ook de Koninklijke Marechaussee kijkt mee naar bijvoorbeeld identiteitsdocumenten.

Samenwerking
Bij deze controle wordt de samenwerking gezocht met de buitenlandse collega’s. Er wordt dan ook op diverse aspecten en locaties samengewerkt met de Duitse en Belgische politie. Ze nemen op verschillende locaties actief deel aan de controles in Limburg, en ook aan de andere kanten van de grenzen worden er verkeerscontroles ingericht.

Resultaten
De controles duren donderdag de gehele middag en avond. Vrijdag volgt in de loop van de dag een nieuwsbericht met de resultaten van de grootschalige verkeerscontrole.

Reacties