Bejaarden bestolen na babbeltruc met ‘nep’ wmo consulent

Foto: Pixabay.

Maastricht en het Heuvelland zijn nep wmo-consulenten op pad die ouderen met mooie praatjes om de tuin leiden en bestelen.

Dat schrijft zorginstelling Envida op Facebook. De politie bevestigt twee meldingen over deze nep-consulenten.

Valkenburg
In Valkenburg gaat het om een vrouw van circa veertig jaar, vrijwel volledig gekleed in het wit. Zij belt aan bij ouderen en vertelt dat zij namens de gemeente komt controleren of er aanpassingen in de woning nodig zijn. Eenmaal binnen stopt zij stiekem geld en sieraden in haar tas.

Maastricht
In Maastricht is in elk geval één soortgelijke diefstal bekend, bij een flat in de wijk Belfort. Daar hebben twee zogenaamde Wmo-consulenten een oudere bewoonster bestolen. Een van de vrouwen is met de bewoonster naar de badkamer gelopen om te kijken of aanpassingen aan de douche nodig zijn. In de tussentijd heeft de andere op haar gemak rondgekeken in de kasten.

De gemeenten laten weten dat wmo-medewerkers nooit onaangekondigd aankloppen bij ouderen. Een bezoek wordt altijd ruim van tevoren aangekondigd. Bovendien moeten medewerkers zich altijd kunnen legitimeren met een pasje van de gemeente.