Limburgse vrachtwagenchauffeurs ondervinden hinder gele-hesjes België en Frankrijk

Foto: Marco Penders.

Vrachtwagenchauffeurs zijn de dupe van de Gele Hesjes acties in België en Frankrijk. Zo ondervond ook vrachtwagenchauffeur Marco Penders uit Hoensbroek.

“Eens kijken of jullie lekker in je vel zitten als meer dan 50 relschoppers om je auto heen dartelen, met vuur, vuurwerk, knuppels, stokken, bivakmutsen”, schrijft hij op Facebook.

Marco Penders was gisteren met zijn is vader onderweg naar Montpellier. Al kort na hun vertrek op Tweede Kerstdag zien vader en zoon de eerste tekenen van onrust aan de grens bij Eijsden. “Bij de Belgische grens komen we de eerste ‘gele hesjes’ al tegen, brandende pallets op de autobaan. Gelukkig enkel voor het uitgaande verkeer, dus wij hebben er geen last van. Probleemloos doorkruisen we België, tot aan de Franse grens.

Franse grens
“Alarmlichten, stilstaande auto’s, shit een blokkade! Te laat om te keren, we proberen met wat vredigheid nog voorbij te komen, maar we worden begroet met bivakmutsen en gescheld.”
Ze horen dat er bij een andere vrachtwagen alle ruiten zijn ingeslagen, niet wetende hoe het met de chauffeur van de vrachtwagen is. ” chauffeur is nergens te vinden, ligt hij nog in de cabine? In elkaar geslagen in de bosjes, niemand die het weet. “ schrijft hij op Facebook.

De vrachtwagen wordt geplunderd. Mensen komen langs met handen vol dozen. “Plots zien we vlammen in de spiegel, De geplunderde vrachtwagen staat inmiddels uit te branden.”

Als vader en zoon mogen doorrijden, maken ze zich geschrokken uit de voeten. “Daarna hebben we wel een uur erover doorgepraat met zijn tweeën. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Normaal gesproken ben ik niet zo van dit gezever, maar even een verhaaltje voor mijn vrienden. Om acht uur vol goede…

Geplaatst door Marco Penders op Woensdag 26 december 2018

De chauffeur(s) van de vrachtwagen op de foto’s zijn ongedeerd weten te ontkomen meldt Marco.