Cultuurprijs voor Maastrichtse muziektheatermakers

MAASTRICHT – De Maastrichtse muziektheatermakers Gable en Romy Roelofsen krijgen de Inspiratieprijs 2015 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Met de prijs is een bedrag van 10.000 euro gemoeid.

Broer en zus Gable (1982) en Romy (1978) Roelofsen richtten in 2006  het interdisciplinaire collectief ‘Het Geluid Maastricht’ op en maken vanuit het cultuurhuis AINSI muziektheatervoorstellingen in binnen- en buitenland. Volgens de jury kenmerkt  ‘Het Geluid Maastricht’ zich door een uitgesproken artistieke handtekening en voegt het daarmee iets toe aan het theaterlandschap in Limburg. ‘Het engagement is groot en zorgt ervoor dat maatschappelijk relevante vraagstukken aangepakt worden’, aldus het juryrapport.

Gable en Romy Roelofsen studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht en zijn als respectievelijk docent en programmaontwikkelaar ook verbonden aan iArts. iArts is een nieuwe, interdisciplinaire kunstopleiding in Maastricht die verbindingen legt tussen kunst, wetenschap en samenleving. De opleiding is onderdeel van de faculteit van de Kunsten van Zuyd Hogeschool.

De prijs wordt op 5 november door commissaris van de Koning Theo Bovens uitgereikt in de Feestzaal van het Gouvernement in Maastricht.